Candidatul socialiștilor la prezidențiale, Igor Dodon, promite să reia colaborarea cu Rusia şi să respecte cu stricteţe neutralitatea țării, dacă va fi ales președinte. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul Adunării Republicane a Uniunii Ofiţerilor din Republicca Moldova.

În opinia lui Dodon, Republica Moldova ar fi „atrasă într-un conflict global pe filiera NATO” şi „nu trebuie să fie ostatică aventurilor geopolitice ale nimănui”.

„Noi mergem la aceste alegeri cu o poziție clară și ferma convingere că, anume în acest an, în anul când marcăm cea de-a 25-a aniversare a independenței țării noastre, victoria o vor obține stataliștii și adevărații patrioți ai Republica Moldova. Vă promit că voi apăra în mod consecvent statalitatea, neutralitatea, identitatea moldovenească și ortodoxia, voi restabili parteneriatul strategic cu Rusia”, a declarat Dodon.

„Evenimentele din vecinătatea apropiată a Republicii Moldova şi din întreaga lume sunt de aşa natură încât alegerea pe care o va face poporul pe 30 octombrie va fi ultima şansă de a menţine ţara noastră pe harta lumii”, a mai spus Igor Dodon.