Detalii noi în cazul jihadistului reținut acum câteva zile. A fost dejucat un atentat terorist în Moldova

83

Moldoveanul reținut săptămâna trecută de SIS și procurori pentru propagandă teroristă avea pregătirea necesară pentru a comite un atentat pe teritoriul țării noastre. O spun procurorii și ofițerii SIS care au oferit detalii privind reținerea lui.

„A creat o platformă de comunicare în reţeaua facebook cu denumirea „Adept al Statului Islamic”. În mod real plasa fotografii, imagini video cu diferite activităţi extremiste şi teroriste. Instiga la acţiuni de finanţare a acestei organizaţii”, a spus procurorul Denis Rotaru.

De cealaltă parte, cei de la SIS îndeamnă oamenii să raporteze cazurile în care întâlnesc persoane care promovează ideologia rețelei teroriste „Statul Islamic” pe teritoriul ţării noastre. Și părinţii sunt îndemnați să fie mai vigilenţi.

„Să monitorizeze după posibilitate acele resurse informaţionale care sunt accesate de copii. Putem vedea că copii care nimeresc în vizor, din experienţa altor servicii care lucrează pe acest segment, putem observa că vârsta medie este până la 25 de ani”, a specificat şeful direcţiei SIS, Iulian Caraman.

Bărbatul de 29 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 5 ani de închisoare.