Vameșii de la Leușeni au contracarat o tentativă de comercializare ilicită în spațiul UE a unui lot impunător de țigarete nedeclarate, valoarea cărora este estimată la circa 10 mii de euro. Pe acest caz este documentat un cetățean al R. Moldova, în vârstă 50 de ani.

În rezultatul controlului fizic, vameșii au depistat, în total, 62.800 de țigarete, mărcile „Rothmans” și „Hilton”, cu timbre de acciz ale R. Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în interiorul rezervorului de combustibil al autovehiculului, într-un spațiu special adaptat, fabricat artizanal.

Conform procedurii, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana va achita o amendă în cuantum de 3 mii de lei.

O altă tentativă de trecere clandestină a bunurilor peste frontiera vamală a fost prevenită de către angajații postului vamal Sculeni, care au găsit un pistol pneumatic și 120 de bile din plumb. Conform legislației în vigoare, aceste bunuri fac obiectul declarării obligatorii.

Cazul a fost consemnat marți, 2 august, în cadrul efectuării controlului vamal al unui microbuz care transportă colete din Italia. Arma se afla într-un colet, înregistrat pe numele unei cetățene a R. Moldova.

Bunurile au fost ridicate și transmise spre expertiză organelor abilitate, fiind, totodată, inițiate cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.