Conform declaraţiei finale, Alianţa rămâne angajată în cooperarea cu Republica Moldova în vederea asigurării unui viitor stabil al acesteia. Anatol Şalaru a accentuat că scopul NATO nu este de a aduce armata în Republica Moldova, ci de a promova reforme, ca cetăţenii să trăiască într-o ţară sigură. Scopul NATO este de ajuta Moldova să formeze o armată modernă, capabilă să asigure securitatea ţării.

El a precizat că Republica Moldova este inclusă într-un program care îi permite să primească asistență tehnică pentru a-și întări capacitățile de apărare, dar pentru aceasta Chișinăul trebuie să îndeplinească angajamentele pe care și le-a asumat.În luarea sa de cuvânt, Anatol Şalaru a cerut sprijinul ţărilor NATO la evacuarea armatei ruse care se află ilegal în regiunea transnistreană, subliniind că nu este vorba despre forţele de pacificare.

Anatol Şalaru a mai spus că Republica Moldova are restanţe la capitolul securitate şi nu a realizat unele angajamente asumate anterior, cum ar fi elaborarea Strategiei de apărare sau deschiderea unui centru de legătură NATO la Chişinău.