Andrian Candu dă asigurări că banii alocaţi sub formă de garanţii de stat au salvat depozitele cetăţenilor

44

Banii alocati de guvern celor 3 bănci falimentare sub forma creditelor de urgenţă au fost repartizaţi deponenţilor, indiferent că este vorba de cetăţeni simpli, agenţi economici sau instituţii ale statului. Asta a declarat speakerul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Potrivit lui Candu, deciziile asumate de guvernul Leanca apoi guvernul Gaburici au fost coordonate cu experţi internaţionali şi erau necesare pentru a salva depozitele cetăţenilor.

„Această decizie a fost asumată pentru ca cetăţenii Republicii Moldova, toţi deponenţii la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, să nu sufere niciunul, nicio pierdere, nici măcar de un leu. Statul putea la acel moment să spună ştiţi domnilor, avem de exemplu 4 miliarde depuneri de la cetăţenii Republicii Moldova în Banca de Economii. Ştiţi, legislaţia spune că noi ar trebui să dăm la fiecare cetăţean înapoi 6 mii de lei. Haideţi să dăm 6 mii de lei. Nu, statul a spus dăm la oameni absolut tot. toate 4 miliarde.”, a declarat Andrian Candu.