Acte false depistate la frontieră

39

Buletine de identitate românești și procuri falsificate au fost depistate de oamenii legii la frontieră. În total, 6 acte cu semne vădite de falsificare au fost ridicate în ultimele zile. Totodată sunt cercetate 5 persoane pentru folosirea și deținerea acestora.

Potrivit Poliției de Frontieră, primul caz a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău când un tânăr de 28 de ani cu dublă cetățenie, pasager al cursei Chișinău-Paris a fost depistat că transportă mai multe acte. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are asupra sa 2 buletine de identitate românești cu semne vădite de falsificare, dar și un permis de conducere moldovenesc original, însă tăinuit. El le-a spus oamenilor legii că actele nu-i aparțin ci a fost rugat doar să le transporte.

Moldoveanul este cercetat în stare de libertate, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă sau chiar până la 5 ani de privațiune de libertate.

acte_false1

O procură falsificată a constituit motiv de cercetare penală, pentru a doua oară, a unui cetățean al Ucrainei. Ieri dimineață, în punctul de trecere Palanca, la intrare în Moldova s-a prezentat un autoturism de model Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria. La volanul acestuia se afla un ucrainean de 28 de ani. Urmare a verificării documentelor de călătorie, dar și a celor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că procura eliberată de autoritățile bulgare conținea elemente de falsificare. Șoferul a declarat că nu știa despre falsul depistat, deși conform informației deținute la nivelul Poliției de Frontieră, tânărul ar fi la a doua tentativă de trecere a frontierei cu procura falsificată.

Tot pe parcursul zilei de ieri, în punctul de trecere Briceni, polițiștii de frontieră au identificat trei cetățeni moldoveni care au încercat să treacă cu mijlocul de transport, în baza procurilor poloneze falsificate. Un BMW 525, un Volkswagen Polo și un Opel Vectra, toate înmatriculate în Polonia, au fost reținute pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Conform legii, persoanele riscă pedeapsă cu amendă, sau chiar cu închisoare de până la 2 ani.

acte_false3