3 tentative de contrabandă cu alcool și țigări au fost împiedicate de vameși

50

3 tentative de contrabandă cu alcool și țigări au fost împiedicate de către vameși. Este vorba despre aproximativ 130 de sticle de divin și peste 1300 de pachete de țigări care urmau să fie scoase ilegal din țară.

Primul caz a fost înregistrat la postul vamal Palanca, unde vameșii au descoperit 129 de sticle de divin de producție autohtonă, în valoare de circa 12 000 lei, nedeclarate. Produsele erau ascunse în salonul unui autocar de pe ruta Chișinău – Belgorod (Federația Rusă). Marfa aparține celor doi șoferi ai unității de transport, în vârstă de 50 și respectiv 58 de ani.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și la alte două posturi vamale, Giurgiulești și Tudora, în două autocare de rută. La verificarea minuțioasă de către vameși au fost confiscate peste 1300 de pachete de țigări. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării în spațiul comunitar, preconizându-se un profit de circa 4 000 de euro.

În toate cazurile enumerate, bunurile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

foto_3