2016 a fost un an de cumpănă. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă și-a prezentat tradiționalul raport la sfârșit de an

Anul 2016 a fost unul de cumpănă, însă am trecut cu bine peste el. Asta a declarat primarul general Dorin Chirtoacă care și-a prezentat tradiționalul raport la sfârșit de an. Primarul a trecut în revistă reușitele din anul 2016, iar cel mai tare s-a lăudat cu reconstrucția scării Cascadelor din parcul Valea Morilor.

De asemenea, edilul s-a lăudat cu asamblarea a circa 20 de troleibuze, dintre care 5 fără fir, procurarea utilajelor medicale de la spitalul „Sfânta Treime”, repararea și amenajarea străzii Tudor Strijcă, care face legătura dintre sectoarele Botanica și Telecentru, contrucția și amenjarea parcărilor rezidențiale, demontarea panourilor publicitare și continuarea proiectelor europene.

„Cea mai marea realizarea a anului 2016 a fost semnarea acordului cu Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare, pentru izolarea termică a blocurilor din Chișinău. Ulterior a fost semnat un acord cu Banca Europeană de Investiții și cu ceilalți parteneri”, a spus primarul de Chișinău.

La capitolul eșecuri a pus tragedia de la începutul lui 2016 din cafeneau La Soacra, scandalul alimentelor alterate.

“Anul 2016 a fost un an de cumpănă pentru Chișinău și pentru Moldova. Am trecut cu succes de cumpăna pe care am avut-o și în 2017 ne așteaptă o cotinuare a dezvoltării europene a Chișinăului”, a conchis primarul.