Chișinăul a obosit de războaie politice și are nevoie de administratori eficienți, capabili să rezolve cele mai stringente probleme. Este opinia exprimată într-un editorial publicat astăzi de portalul hotnews.md, transmite subiectulzilei.md.

În opinia autorului articolului, doar doi candidați răspund acestei exigențe: Ion Ceban și Victor Chironda.

„Nu prea avem candidați care cunosc problemele Chișinăului și le-au aranjat într-un program. Despre soluții, despre cifre și modele de finanțare a soluțiilor în genere nu e loc. Mă întreb ce vom vota la alegerile primarului. După cum vorbeam, până ce avem 1 program și jumătate. Până ce avem de ales dintre doi jucători – Ion Ceban și Victor Chironda. Programul lui Victor Chironda e încă plin de goluri, dar tânărul învață. Poate vor învăța de la el și ceilalți competitori mai vârstnici”, se conține în editorialul citat.

Autorul materialului mai spune că este decis să voteze un program de administrare a orașului, nu un politician care face doar promisiuni electorale.

„Am hotărât că voi vota program – am obosit de lupte în Chișinău. Vreau lucruri simple. Vreau oraș curat. Fără mirosuri. Vreau transport modern, circulă după program. Vreau să văd drumuri și trotuare bune. Vreau tinerii să meargă să lucreze în grădinițe, scoli și spitale – să aibă salarii bune acolo. Vreau tinerii să primească loturi de pământ și sa-și construiască case. Și primăria să-i ajute.Vreau parcuri pline de copii. Și am niște frici. Acum in Chișinău sunt de 2 ori mai putini studenți. Și liceenii pleacă. Dacă nu se schimba atitudinea primăriei – ma tem ca peste 4 ani nu va mai avea cine pleca”, se mai spune în editorialul citat.